VNMH logo Natuuravontuur

De planning van “Maai mei niet” moest om vanwege de grote hoeveelheid regen in de nacht vooraf. Voordat we bij het honk waren, zag je een prachtig weitje bij het indraaien van de Gijselstraat, helemaal roze door de bloemen van de echte koekoeksbloem! Niet gezien? dan even teruggaan.

De middag begon met een dode dwergvleermuis. Iedereen mocht de vleermuis vasthouden en bewonderen, onderwijl werd er iets verteld over het leven van deze kleine zoogdieren.
Voorzien van regenjas en waterlaarzen gingen we in 2 groepen NatuurAvonturiers op deze druilerige vrijdagnamiddag op pad.

Dat de vele regen de natuur een boost heeft gegeven, was goed te zien. Overal veel, heel veel sappig groen, redelijk wat bloemen maar nog veel meer knoppen. Dat belooft wat als de zon de overhand krijgt de komende weken. Langs de weg en langs de Reusel was nog niet gemaaid, toch nog “maai mei niet”. Veel bloemen in knop dus, maar ook bloeiend, zoals reigersbek, brem, ereprijs, witte en paarse dovennetel, boterbloem, kardinaalsmuts, vogelkers, rododendrons, fluitenkruid, witte en paarse judaspenning, bloeiende vlier en lupine.

Vanwege de regen minder insecten, maar toch nog een vuurlibel, een meikever, een zwarte tor, een kikker, een eendagsvlieg, en wel heel veel slakken... ontelbaar! Winterpostelein en schapenzuring waren om van te snoepen. De paardenkastanje bleek naast een bloeiende toorts, bladeren te hebben met zeven vingers, heel apart. Het was weer een mooie Vakantie NatuurAvontuur en ondanks de vele plassen en zelfs een compleet overstroomd pad, kwam bijna iedereen met droge voeten thuis.