VNMH logo Natuuravontuur

Het leek wel zomer in plaats van herfst. Warm en droog, met prima weer gingen we op pad. Op zoek naar vruchten in de natuur. Bij het honk vonden we de eerste: kastanjes. Sommigen nog in het omhulsel, de bolster.

Voorbij de koningsvaren veel eikels; bij de naaldbomen volop dennenappels. Bramen en beukennootjes. Het werd allemaal verzameld, ook wat niet thuishoort in de natuur, het afval. Klimmen op de wortels van een omgevallen boom. En ook diertjes waren er te vinden, een kikker, een salamander; even ernaar kijken en weer terug de natuur in. Nog tijd voor een tikspelletje. Op de terugweg langs en in de Reusel; een beetje nat worden hoort erbij. Veel paddenstoelen gezien; met een spiegeltje eronder naar de sporen kijken. En met zoekkaarten de naam van de vrucht of paddenstoel proberen te achterhalen. Weer terug op het honk. Met elkaar veel gezien, ontdekt en genoten in de natuur op deze mooie vrijdagmiddag.

Cees en Yola

 

 

Hier vind je nog meer foto's waarop je kunt zien wat de jongste (Vakantie) Natuur Avonturiers vandaag hebben gedaan.

Aardappelen weghalen mag niet, maar het veld was leeggehaald door de boer en de paar aardappelen die er nog lagen waren als schatten! Wat de kinderen er mee gaan doen? De meeste gaan er friet van bakken, een enkeling gaf de voorkeur aan hutspot (er werd ook een wortel gevonden).

De lege sloot was zooooo leeg dat de ukkepukken er door konden lopen, reuze stoer natuurlijk!

We vonden naast hele vele paddenstoelen ook insecten en alles werd goed bestudeerd. De mooiste natuur schatten gingen mee in de emmertjes (en zijn op de foto's gezet).

Afgemat (ook te zien op de foto’s) maar tevreden ging iedereen weer huiswaarts.

Tot de volgende keer.

Resie (inval), Coby en Kim