VNMH logo Natuuravontuur

Vakantie NatuurAvontuur leek wel getroffen door de coronavirus-lockdown. Normaliter melden zich zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar voor Vakantie NatuurAvontuur, nu hadden liefst 47 kinderen zich aangemeld. Het was snel duidelijk dat kinderen zich tijdens de coronavirus-lockdown niet altijd wisten te vermaken. En dan is Vakantie NatuurAvontuur natuurlijk een prachtige invulling.

Met hulp van extra NatuurOuders hebben alle kinderen een fijn natuurmiddag beleeft, verdeeld over vier leeftijdsgroepen.

Het thema was Koning Winter, en die wist zich te melden met een flink pak hagel en frisse temperaturen. Voor enkele Avonturiers was de hagel een mooie verrassing, die werd opgevangen door de loeppotjes omhoog te houden. Anderen raapten de natuurlijke hagel op en proefde de ijsblokjes. Voor de stoere NatuurAvonturiers is een koude hagelbui snel weggewerkt door boomherkennings tikkertje of door eens lekker flink te rennen, flink te sjouwen met bomen, boomstammen werpen, schuilhut bouwen, dennenappels werpen, op boom balanceren of over een sloot springen. Koukleumen werden aan het eind opgewarmd door warme chocolademelk of een soepje.