VNMH logo Natuuravontuur

Afgelopen vrijdag bestond de "kleutergroep" uit maar liefst 14 enthousiaste Natuur avonturiers. Nadat iedereen een plasje had gepleegd, konden we op pad. De bolderkar mee en vol goede moed naar "ons bosje". Onderweg kwamen we een dood muisje tegen. De groep wist hier van alles over te vertellen en kreeg ook van ons informatie. Wat gebeurt er met het muisje? Wie eet wie op in de natuur?

Een eindje verder lieten de kleuters hun spierballen het werk doen door de slagboom te openen zodat de bolderkar er onder door kon. Door het "jungle paadje" met links en rechts meters hoge mais, bloemen en gras, over het zandpad en daar waren we, bij het bos. Eerst zijn we varkens gaan bekijken. Dikke, zwarte varkens met 2 krullen in de staart en er liepen er rond met modder aan hun gat. In het bos zochten we insecten, stokken en andere mooie dingen.De tijd vloog om!

Op tijd zijn we weer terug gegaan naar het honk. Tijdens de terugtocht speelden we nog een dennenappel-spel en we zagen de muis weer liggen (de kat die we eerder hadden gezien, had hem toch nog niet opgesnoept).

Na een beker water zijn we in de schaduw een spelletje met een eikeltje gaan spelen. Heel eenvoudig, met 1 dingetje uit de natuur, maar wel erg gezellig!

Wij kijken uit naar de herfstvakantie en hopen dan weer een net zo'n fijne middag te hebben als deze editie!

Frans de Fotograaf, Coby en Kim

Stoere natuur-kids

Negen stoere kinderen gingen samen met Yola en Martin het avontuur aan. Wat viel er veel te ontdekken vanmiddag. Tijgerspinnen en kruisspinnen, een woelmuis, een hol van een steenmarter, zwarte rups met witte pikkels van de dagpauwoog vlinder, een rups van en satijnvlinder en irritante muggen. Maar ook geurende planten en bomen.

Er waren ook spannende en leuke opdrachten. Hoe klim je veilig in een boom. De durfals onder-ons zochten ook klimbomen op en deden een poging om heel hoog te komen. Stoer hoor. Op zoek naar een spechtenhol, op zoek naar diertjes op de grond. Lopen door plassen en door modder. Te voet verder, voor een voetmassage. De middag vloog om. Er was ook zoveel te ontdekken en te doen.

We gingen ook op zoek naar dingen in het bos die er niet thuis horen en onze zintuigen werden geprikkeld. Met een blinddoek langs een touw door het bos. Het touw ging van hoog naar laag, van laag naar hoog, langs bomen, onder takken…, heel spannend.