VNMH logo Natuuravontuur

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de meivakantie! Op vrijdag 4 mei zijn we met de jongeren gaan zaaien. Voor het zaaien maakten we zaadbommen, zodat we het zaad kunnen gooien naar moeilijk bereikbare plekken.

Het zaad van bijenplanten werd door de kinderen gemengd door compost en gekneed tot bommetjes. De bommetjes zijn zo groot als een ei, en gaan in een eierrekje mee naar huis.

Met nog meer gemaakte bommetjes gaan we op pad, vanaf het VNMH honk, aan het Moleneind te Baarschot.

De bermen en grond van Brabants Landschap werden door de jongeren gebombardeerd. Bij een volgend NatuurAvontuur zien we misschien het bloeiend resultaat. Op pad gaan met NatuurAvontuur is een ontdekkingstocht. Zo ontdekte we waarom brandnetels prikken, welke planten je kunt gebruiken als je geprikt bent, we ontdekten eetbare planten en ook hoe paardenbloemen hun zaad verspreiden. Een rode mierennest werd bewonderd, en … een slang. De slang bleek een hazelworm, die lekker lag te zonnen.

 

Het volgende NatuurAvontuur is op vrijdag 17 augustus.

Voor VNMH Jeugdleden is er elke laatste woensdag van de maand een natuuractiviteit. Meld je aan,ook als je wilt komen snuffelen