Logo VNMH NatuurAvontuur

Afgelopen vrijdag bestond de "kleutergroep" uit maar liefst 14 enthousiaste Natuur avonturiers. Nadat iedereen een plasje had gepleegd, konden we op pad. De bolderkar mee en vol goede moed naar "ons bosje". Onderweg kwamen we een dood muisje tegen. De groep wist hier van alles over te vertellen en kreeg ook van ons informatie. Wat gebeurt er met het muisje? Wie eet wie op in de natuur?

We hebben feest, we vieren de lente en ons eerste lustrum

Het NatuurAvontuur-logo bestaat uit 16 puzzel stukjes. Op 7 mei waren die puzzelstukjes verstopt. De NatuurAvonturiers moesten op zoek naar puzzelstukjes en op het eind moest de puzzel gelegd worden. Dat lukte: als beloning was er een heerlijke lustrum traktatie.

Vanmiddag hebben 7 (kleuter)-deelnemers deelgenomen aan de ZOMERLOL-editie van NatuurAvontuur. Voor de ukkepukken was het best spannend om weer deel te nemen, daar het lang geleden was dat we de kinderen hadden gezien. Na een dikke knuffel met mams, paps of grootouder, gingen we op pad. Ouders 10 meter uit beeld en... alles was oké.

Het had zowat heel de maand februari geregend, maar de laatste vrijdag in de krokus vakantie was het mooi droog. Het vele water was goed te zien in de Reusel. Buiten haar oevers tredend en met veel geweld onder een brug door spuitend liet de beek prachtig de kracht van water zien.

Het eerste Vakantie NatuurAvontuur van het nieuwe jaar 2020 zijn we mooi begonnen door met de opruimkar van de gemeente de buurt rond het thuishonk van de VNMH te gaan ontdoen van zwerfafval.

Het weer was grijs en een kille wind maakte het voor de aller kleinste “iets te fris”. Op tijd terug naar het honk, om vogelvoedselballen te maken. Maar eerst op ontdekking, want dat is geen probleem voor de Avonturiers.

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de herfstvakantie! Met een heerlijk zonnetje was het weer genieten.
Voor je 12e moet je als kind 50 natuurdingen zeker gedaan hebben. Zoiets als boom klimmen, door het ijs zakken, kleddernat worden, kikkerdril verzamelen, op blote voeten door rul zand lopen of in een sloot springen, hoort daar zeker bij.

De laatste vrijdagmiddag van de (zomer)vakantie is er NatuurAvontuur. Er werd al snel volop eten in de natuur gevonden. De melde smaakte prima en ook de weegbree en de ganzetongen. Helemaal lekker was de schapezuring. De stelen van de gewone bereklauw deden het goed in de soep en de watermunt geurde prima. De bramen waren helaas uitgedroogd maar de vlierbessen waren prima.

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de meivakantie! Op vrijdag 4 mei zijn we met de jongeren gaan zaaien. Voor het zaaien maakten we zaadbommen, zodat we het zaad kunnen gooien naar moeilijk bereikbare plekken.