VNMH logo Natuuravontuur

De voorspellingen waren gunstig, maar de feiten niet. De NatuurAvonturiers waren nog maar net vertrokken en een flinke regenbui liet zich voelen. Uiteindelijk was iedereen goed nat en was het toch wel wat fris/koud. Maar niet getreurd, genoten hebben de NatuurAvonturiers wel.

Proeven werd er volop gedaan. Kruiden, planten, bladeren .. maar de smaak beviel lang niet altijd. Horen was wat lastiger, de vogels lieten geen vrolijke zang of piep horen. Voelen ging super. De huid van een dooie mol, een naaktslak, mos op de grond, de natte kant van een boom en de droge kant, mos aan een boom. De net overleden mol kreeg veel belangstelling. Naast de zachte huid werd er eens goed gekeken naar de graaf klauwen en ook naar het gebit. Spannend was het zintuigentouw. Na een eerste ontdekking was blind langs het touw toch wel spannend. Onderweg werd er materiaal verzameld voor een eigen GigaGroen werkje.

Aan NatuurAvontuur ging een uitleg over GigaGroen vooraf. Een project van NatuurAvontuur samen met de Bibliotheek. Om spannende boeken te lezen, maar vooral om iets moois te maken met natuur materialen. Onze NatuurAvonturiers komen zeker met mooie werkjes en gaan vast leuke prijzen winnen.