VNMH logo Natuuravontuur

Het was warm weer, tijdens NatuurAvontuur. In de verte rommelde een onweer. Wim Spaninks wist met meerdere posters veel te vertellen over het leven en herkennen van vissen.
In twee groepen op pad. Het weer en de temperatuur was een reden om in het water te springen

Na een lesje van Wim, hoe vang ik riviergrondels vanuit de modder, werden er naast een grondel nog meer vissen en waterdiertjes gevonden, zoals waterschorpioen, rugzwemmers, geelgerande watertor, schaatsenrijders, bootsmannetje, vlo kreeftje, diverse nimfen van juffers en libellen, kokerjuffers en nog veel meer. In de beek vooral dieren die bij zuiver water horen. In een aangrenzende poel ontbrak bijna het water, de poel stond net nog niet leeg. In de modder zat echter nog heel veel leven. Wel extra zoeken dus, want in eerste instantie denk je dat er alleen maar modder is. Waterdiertjes zoeken lukt met geduld. Onderweg nog een koninginnepage, een nestje van een karakiet en bij het honk nog een grote rode specht. De poel bij het honk was duidelijk bezocht door ree, overal voetsporen.

Een blik op de moestuin leverde niet veel op, een moestuin wordt niks zonder arbeid. Als beloning doorgeschoten radijs en spinazie, en veel niet gewenste planten.