VNMH logo Natuuravontuur

24 NatuurAvonturiers en 8 NatuurOuders stapten zaterdag 2 juli al vroeg op de trein in Tilburg. De heen- en terugreis met de trein van anderhalf uur was voor een aantal Avonturiers een geduld-training. Bij Naturalis vielen de Avonturiers van de ene verwondering in de andere.

Bij de start in zaal LIveScience werden we verwelkomd door stier Herman, gevolgd door honderden lieveheersbeestjes, bakken vol met insecten, vlinders, vogels, veren en botten. Honderden opgezette vogels en andere dieren. Een gids van Naturalis wist veel te vertellen over dino’s en kon ook veel laten zien. Dat was dan nog maar de eerste zaal.

Naturalis heeft 41.976.261 objecten die kunnen worden besnuffeld. In zaal Leven was het ook mogelijk om opgezette dieren, botten veren, dennenappels, elsenproppen e.d. aan te raken en met een microscoop te bestuderen.

Zaal De aarde, de IJstijd, de vroege Mens, Dino’s, de Verleiding en de Dood volgden. Bij de IJstijd volop verwondering o.a. over lava. Veel tijd werd doorgebracht bij De Verleiding. De flipperkast scoorde goed, maar ook 'Zoek de ideale partner', de raadselachtige telefoons en de verhalen over voortplanting van wormen, spinnen en veel ander dieren. Bij de Dood de ontdekking dat de dood ook nieuw leven is. Er was volop tijd om de voorkeur-zalen nog eens te besnuffelen, waarbij een tweede blik opnieuw leidde tot veel verwondering.

NatuurAvonturiers en NatuurOuders hebben genoten van een dagjes Naturalis.