VNMH logo Natuuravontuur

Het was een drukte bij ’t Stekje, Heikant 27, Baarschot. Een enkel verdwaalde chauffeur kwam toch aan bij Heikant 27, waardoor we iets later startte. Henk en Rian hadden een leerzaam programma opgesteld.

Rian begon met twee filmpjes die een goeie indruk gaven over het groeien van planten. Daarna presenteerde Henk het maken van kluitjes met compost en water. Naast de kluitjes kreeg iedereen potjes die met compost moesten worden gevuld.

Rian had bakjes klaargezet met zaden. Verrassend hoe zaden eruit zien, vooral het zaadje van sla bleek super klein. De verschillende zaden eerst goed bekijken en dan de potjes en kluitjes vullen. Hierna thuis goed de groei volgen en de plantjes uitzetten in een moestuin.

Vervolgens te voet naar het VNMH honk. Onderweg was er van alles te ontdekken. Eetbare planten zoals veldkers, schapenzuring, molsla en speenkruid. Op zoek naar het speentje van speenkruid. Genieten van mooie bosanemoontjes. Bij het honk aangekomen was er voor elke NatuurAvonturier een moestuin uitgezet. Eerst onkruid verwijderen, aanharken en plantbedden maken. Rode radijs, witte radijs, raapsteel en spinazie werden gezaaid. Afhankelijk van het weer kunnen we over een maandje oogsten.