Logo VNMH NatuurAvontuur

Maar liefst 25 NatuurAvonturiers verraste Johan Hendrikx met een presentje. Volop reden om zijn melkveebedrijf te laten zien, met 120 melkkoeien en 80 stuks kleinvee. Het was misschien wel wennen voor de Avonturiers om te horen dat voor alle mannelijke net geboren kalveren er geen plaats is op dit bedrijf. Na geboorte gaan die op reis naar een kalvermester. De pas geboren vrouwtjes mogen blijven.

De melkkoeien toonden veel belangstelling voor de NatuurAvonturiers, en omgekeerd. De mestrobot die de stal steeds schoonveegt, stappenteller aan de poten van de koeien, grote gele nummers in de oren, ontbrekende horens, de mestput die op het eind van de winter vol raakt, volop dingen om te bevragen. Bij de grotere kalveren liep een mannelijk rund rond, een stier. Wat liep die daar te doen? De net geboren kalveren hadden nog een flinke zuig behoefte en kregen enkele handen aangeboden. Toch wel ruw zo’n kalfjes tong en slijmerig.De melkstal werd bewonderd, waar elke ochtend en avond 120 dames passeren en de melktank vullen. De melk uit de tank wordt regelmatig opgehaald met een grote melkwagen. Het hooi bood een speelplaats en de graskuil en maiskuil bleek een berg te zijn. Op de berg heerlijke winterpostelijn, om te smullen.

Na het bezoek richting Nestven. Het beekje de Roodloop was flink gevuld met water, net breed genoeg om erover te springen. Op ontdekking in een broekbos, maar helaas nog geen kikkers. Enkele NatuurAvonturiers werden fotomodel voor werving nieuwe NatuurOuders. Wijzend met de vraag: “Word jij NatuurOuder!!”.
Het Nestven zelf, klimbomen, trimbaan, het bos en veeeeel plassen. De middag vloog voorbij.