Logo VNMH NatuurAvontuur

... en tellen, vogelvoer maken en vogelnestkast maken

Allereerst uitleg over welke vogels we tegen kunnen komen bij het honk. En dat we stil en geduldig moeten zijn, anders zijn de vogels gevlogen.

Een binnenband van een fiets in drieën delen, gaten erin knippen en in elk gat een pinda stoppen. Da’s nog eens een lekkernij voor vogels, ook voor onze NatuurAvonturiers. Nu nog thuis ophangen en kijken welke vogels komen smullen. Let op de snavels, daar kun je aan zien of de vogel een insecten-eter is of niet.

Onder leiding van Frans Schilders werden vogelnestkastjes in elkaar gezet. Deze keer kastjes zonder gat, maar met een plankje en open ruimte, bedoeld voor roodborst en merel.

En ook nog tuinvogels spotten en tellen. Een sijsje, spreeuw, houtduif, koolmees, pimpelmees, boomklever, mantelmeeuw, torenvalk, winterkoning, merel, mus, kauw en vink werden zoal gespot. Een vogel herkenbaar aan geel met een zwarte stropdas, een vogel met een blauw petje, een vogel met een staartje omhoog, een vogel die omhoog en omlaag langs de boom kan kruipen, een vogel met een witte vlek in de nek…. Allemaal kenmerken die de NatuurAvonturiers zo uit hun mouw weten te schudden.

Alle kinderen zijn nu voorbereid op de landelijke tuinvogeltelling. Doe dit weekend ook mee aan vogeltellen en geef het door aan de Vogelbescherming!

 Tot slot nog warme chocomel en een verhaal van Gijs 'waarom is de winterkoning koning van de vogels geworden'. Alle kinderen gingen naar huis met hun vogeltelformulier, een vogelnestkastje en een fietsband vol met pinda’s.