VNMH logo Natuuravontuur

Bolle rode wangen van het verstoppertje spelen, laarzen, broek en sokken vol met zand, groene handen van de klimboom en van het sjouwen met takken van de hut. Het slot van deze NatuurAvontuur zat vol met spel en vertier in de Roovertse Bergen.

De middag begon met het planten van hazelaar, lijsterbes en gelderse roos. In het bos stonden meerdere paaltjes met deze namen erop en in het bos waren leden van Gilde Sint Joris, voorzien van een eigen tenue, plantgaten aan het graven. Planten opgezocht en op zoek naar bijbehorende naampaaltjes. Plant erin, en eigen naam houten schuifje erop. Volgende jaren kan elke NatuurAvonturier op zoek naar de zelf geplante boom. Gilde Sint Joris had voor een beloning gezorgd: een heerlijk worstenbroodje.

Na het planten op verkenning. Hoe ziet de Roovertse Bergen er zelf uit en hoe de omgeving. Bergen met humus konden worden beklommen, een platliggende boom werd beklommen (moeilijk hoor), nieuw uitgegraven ven met laarzen doorwaad, diepe kuilen bewonderd. Door middel van enkele opdrachten werd het bos verder verkend op bijzondere boomstronken, aparte ontdekkingen en veel meer.

De aanwezig NatuurOuders werden aan het slot verrast met een heerlijke kerst traktatie.