Logo VNMH NatuurAvontuur

Het was fris, de zon liet zich niet zien. De NatuurAvonturiers gingen op pad, en werden al snel verrast door harde knallen. Er waren nog meer avonturiers op pad, jagers. Mannen met geweren en honden werden waargenomen. Ook een haas, die snel het hazepad koos.

Sporen van ree waren er volop te vinden op de verlaten maisvelden. Ook knaagsporen van muis aan de achtergebleven maiskolven. Graafsporen van wild zwijn?? misschien. In een oude boom wespenraten. Pootafdrukken, holletjes, vraatsporen, molshopen, keutels, poep; alles werd bekeken. Onder eikenbomen eikenprocessierups resten en een enkele rups. Restanten van een dode vogel met spitse bek, een kop van een ree en een stukje van de wervel. Aardappelen en ui-en. Bladmineerders op eikenblad, en diverse gallen op eik. Slaapplaatsen van ree, een eekhoorn en overtrekkende ganzen.
Op het land al uitkomende aardappelen, nog bloeiende bloemen zoals dovennetel en “verrassend” ook bitterzoet en doornappel, beide uit de nachtschade familie. Struiken met nog volop vruchten, zoals rozebottel en kardinaalmuts.
Er was weer volop te ontdekken.