Logo VNMH NatuurAvontuur

Er stonden plastic stoelen klaar in een halve cirkel, voldoende plek voor iedereen. Yola Charpentier had thuis een doodshoofdvlinder gevonden, en die prachtige nachtvlinder werd door iedereen bewonderd en gevoeld. Prachtig hoe mooi z’n vlinder eruit ziet en hoe bijzonder die aanvoelt. Aan het eind van de middag bewonderde we nog een nachtvlinder, gevonden op een maisveld. Die hebben we nog niet op naam gebracht.

In twee groepjes gingen we op meerdere plekken op zoek naar bodemdieren. Op het maisveld troffen we bijna niets aan, in het bos iets meer, het meest op een grasveld, de varkensweide en op een bijen bloemen veldje. Erg weinig, in het algemeen. Naast wormen, pissebedden, duizendpoten, miljoenpoten, oorwormen troffen we zoal diverse wormen, engerlingen, springstaart, aaltjes aan, en ook schimmels en bacterie. Kikker, pad en springhaan lieten zich ook zien. Bij een vleermuisspel ontdekte we hoe een blind dier met zijn oren muggen moet zien te lokaliseren.
Uit de moestuin werden rode bietjes, rode kool, koolsla, pompoen, courgette, e.d. geoogst. In het “tiny forest” werd gekeken hoe de in het voorjaar geplante bomen er bijstaan.