VNMH logo Natuuravontuur

Jammer dat de sneeuw gesmolten was, want dan hadden we dierensporen beter kunnen zien. Maar de gesmolten sneeuw was nu ook een uitdaging, omdat elke kuiltje vol stond met water. Balanceren boven het water was dan ook nodig, en de volle beek de Reusel bood een geweldige aanblik. Helaas liep hier een daar een laars vol, en raakte menig broek vol met modder. Ravotten, ontdekken en leren, dan ben je bij NatuurAvontuur.

Ben je de grootste speurder naar natuursporen als je honderden wespenspinnen vindt? Zeker, maar honderden muizenholletjes, tientallen konijn hollen, konijnenpoep, mogelijke sporen van ree, vos en marter, als je die vindt ben je ook wel een groot speurtalent. En in, onder en bij dood hout zijn kevers, duizendpoten, kettingschallebijters, regenwormen ontdekt.

Winterslaapplaats

De jongste deelnemers aan NatuurAvontuur zijn gaan speuren naar natuur schatten. Het bos levert aan veel dieren een winterslaapplaats. Een hut bouwen om de dieren te helpen, met takken kleine diertjes zoals egels helpen aan een winterslaapplaats en zelf natuurfoto’s maken De fotocamera werd goed ingezet door de deelnemers die zelf mooie dingen vonden als kleine/ grote takken, paddenstoelen en natuurlijk moest een gevonden drol vast gelegd worden! De andere kinderen komen kijken naar wat gevonden is. Het kind wat het gevonden vertelt er iets over. Verder speuren naar sporen maar ook naar de wintervoorraad van de dieren (kastanjes/eikels etc).

Het was weer prachtig in de natuur, wel heel nat maar niet van boven. De regen viel deze keer net na dit NatuurAvontuur.

 

Kim: 7 deelnemers

Pieter: 7 deelnemers

 

Nog meer foto's NatuurAvontuur 5 januari 2018

Bezoek ons op facebook