Logo VNMH NatuurAvontuur

15 november 2017 was de start van VNMH Jeugd.
De eerste Jeugdleden kwamen op het VNMH Jeugdhonk aan het Moleneind te Baarschot bij elkaar om vervolgens op zoek te gaan naar een marter.

In een afgelegen boerenschuur zou een marter en een kerkuil wonen. Eerst met zijn allen in het busje van Martin van Mol en vervolgens een stukje lopen. Onderweg kwamen we een akker tegen waarop net bieten werden gerooid. Vervolgens een boom, waaronder muizenholen zaten en onder de schors van de boom hadden muizen eikels verborgen.
Bij de schuur aangekomen waren er aan de buitenkant duidelijk graafsporen te zien. Aan de binnenkant moest er geklommen worden. Bovenop het hooi lag een flinke hoop marterpoep. De marter liet zich niet zien.
Wel de velduil. Die vloog meteen weg toen we bij de schuur aankwamen. Toen wij weer vertrokken, zagen we hem terugvliegen.

Teruggekomen bij het Jeugdhonk hebben we uilenballen uit elkaar gehaald en naar muizenbotjes gezocht. De jongens die niet zo lang stil konden zitten, hebben nog een tochtje langs de Reusel gemaakt waarbij nog wespenraten werden gevonden.