Logo VNMH NatuurAvontuur

Onder een hemelsblauwe lucht en stralende zon werd er hard gewerkt in de moestuin. De eerder gezaaide plantjes werden vrij gezet van onkruid en het eigen tuintje aangevuld met thuis zelf gekweekte plantjes. Een apart veldje werd ingezaaid met bloemen en een apart veldje met staakbonen.

Het was een drukte bij ’t Stekje, Heikant 27, Baarschot. Een enkel verdwaalde chauffeur kwam toch aan bij Heikant 27, waardoor we iets later startte. Henk en Rian hadden een leerzaam programma opgesteld.

Maar liefst 25 NatuurAvonturiers verraste Johan Hendrikx met een presentje. Volop reden om zijn melkveebedrijf te laten zien, met 120 melkkoeien en 80 stuks kleinvee. Het was misschien wel wennen voor de Avonturiers om te horen dat voor alle mannelijke net geboren kalveren er geen plaats is op dit bedrijf. Na geboorte gaan die op reis naar een kalvermester. De pas geboren vrouwtjes mogen blijven.

... en tellen, vogelvoer maken en vogelnestkast maken

Allereerst uitleg over welke vogels we tegen kunnen komen bij het honk. En dat we stil en geduldig moeten zijn, anders zijn de vogels gevlogen.

Bolle rode wangen van het verstoppertje spelen, laarzen, broek en sokken vol met zand, groene handen van de klimboom en van het sjouwen met takken van de hut. Het slot van deze NatuurAvontuur zat vol met spel en vertier in de Roovertse Bergen.

NatuurAvontuur ging met een gezellig groepje speurneuzen op pad om diverse sporen van dier en mens te bekijken. De oogst is van de akkers, reden om te speuren naar sporen van dieren die op de akkers naar eten zoeken.

Het was weer een gezellige drukte bij het VNMH jeugd honk aan het Moleneind te Baarschot. Vorige keer werden we geconfronteerd met onweer. Het is belangrijk te weten wat te doen. Ter plekke werd geoefend om de benen tegen elkaar te houden en jezelf zo klein mogelijk te houden.

Het was een gezellig samenzijn op zondagmiddag 17 oktober 2021, bij ons VNMH honk aan het Moleneind te Baarschot. De familiedag is een mooie gelegenheid voor ouders om de NatuurOuders die betrokken zijn bij NatuurAvontuur te ontmoeten, en omgekeerd, als ook andere families. Daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt.

Felle bliksem, flinke donder en bakken met water. Het zoeken naar spinnen, rupsen, insecten viel meteen al in het water. En ook in de loop van de middag nog flink geknetter en flink wat regen. Vorig NatuurAvontuur vonden we op brandnetels rupsen van een vlinder de dagpauwoog. Die rupsen hebben we in een bakje gezet. De rupsen zijn een pop geworden en ook al een vlinder.