VNMH logo Natuuravontuur

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de herfstvakantie! Op vrijdag 19 oktober gaan we met kinderen in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer gaan we op zoek naar vrienden, vijanden en vuilnismannen onder de paddenstoelen.

Paddenstoelen, zwammen en schimmels helpen bomen en planten soms goed te groeien, de vrienden; anderen zijn echte vijanden en leiden de dood in van een boom. Maar ook heel belangrijk zijn de vuilnismannen. Ze ruimen van alles op in de natuur.
Het is herfst, volop boomvruchten. Tamme kastanjes, wilde kastanjes, eikels van zomereik en amerikaanse eik, beukennootjes, er is van alles te vinden. Welke eikel lijkt op een dikbuik, de eikel van de zomer- of de amerikaanse eik?

Kom het mee ontdekken! Ga je mee op Avontuur? Ga je mee op zoek naar paddenstoelen en boomvruchten. Je bent welkom om 13.00 uur bij ons honk, op het adres Moleneind 6 in Baarschot. Ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes mogen natuurlijk ook mee. Aanmelden kan tot en met woensdag 17 oktober, via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en deelname is helemaal gratis. NatuurAvontuur duurt tot circa 16.00 uur. 

  • Aanmelden: indien bijzonderheden (dieet/allergie), dan bij aanmelden vermelden; 
  • Aanbeveling: setje reserve kleding meenemen; 
  • Tip: bezoek de VNMH Jeugd pagina. https://www.vnmhilvarenbeek.nl/jeugd en word Jeugdlid, dan mag je elke maand op pad in de natuur.