VNMH logo Natuuravontuur

We gaan eten uit de natuur

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de zomervakantie! Op vrijdag 17 augustus gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer gaan we eten uit de natuur.

 

Van een middag buiten in de natuur krijg je een rammelende maag. Boven een vuurtje brouw je de meest heerlijke recepten. Brouw jij een kruidensoep van paardenbloem, brandnetel, zevenblad, madelief, dovennetel, rode klaver en weegbree? En een toetje! De bramen zijn prima te eten. Durf je al dat lekkers niet te proeven maar wil je wel mee koken, kom dan ook naar dit NatuurAvontuur. En we doen nog meer. Ben jij stoer! Kun jij in een boom klimmen! Dan gaan we op zoek naar een geschikte klimboom. 

Ga je mee op Avontuur? Ga je mee eten uit de natuur. Je bent welkom om 13.00 uur bij ons honk, op het adres Moleneind 6 in Baarschot. Ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes mogen natuurlijk ook mee. Aanmelden kan tot en met woensdag 15 augustus, via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en deelname is helemaal gratis. Breng wel een soepkop en lepel mee. NatuurAvontuur duurt tot circa 16.00 uur. 

  • Aanmelden: indien bijzonderheden (dieet/allergie), dan bij aanmelden vermelden; 
  • Aanbeveling: setje reserve kleding meenemen; 
  • Tip: bezoek de VNMH Jeugd pagina. https://www.vnmhilvarenbeek.nl/jeugd en word Jeugdlid, dan mag je elke maand op pad in de natuur. 
  • Zoek op YouTube naar eetbare planten