Logo VNMH NatuurAvontuur

Groen heeft positieve effecten op de ontwikkeling van het kinderbrein, en spelen in de natuur maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder én fitter. Kortom, buiten zijn is belangrijk! Maar, buiten zijn tijdens schooltijden is niet meer vanzelfsprekend. Daarom zijn er IVN Natuurouders, zij ondersteunen de docent om met de kinderen naar buiten te gaan, juist tijdens de les.

Wat zijn IVN Natuurouders?

IVN Natuurouders zijn ouders, grootouders of andere volwassenen die een grote betrokkenheid hebben bij wat hun (klein)kind op school leert, en die het leuk én zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Zij volgen de IVN cursus Natuurouder, om daarna de leerkrachten te ondersteunen bij natuureducatie op school.

Natuureducatie op school

Buitenspelen draagt bij aan de emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind. Kinderen die op jonge leeftijd kennis maken met de natuur, hebben later een positievere houding en gedrag ten aanzien van natuur en milieu. Het is voor veel scholen en leerkrachten echter een uitdaging om met de kinderen naar buiten te gaan. Bovendien weten niet alle leerkrachten hoe leuk het is om samen de natuur te ontdekken. Natuurouders stellen scholen in staat de eigen omgeving te benutten voor natuureducatie. Door IVN Natuurouders op te leiden wordt zowel een impuls gegeven aan natuureducatie als ouderparticipatie.

CURSUSDATA

Donderdagavond 24 mei, 31 mei, 7 juni

Zaterdagmorgen 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni

 

Aanmelden kan via