Logo VNMH NatuurAvontuur

Vakantie-NatuurAvontuur

Natuuravontuur

Vakantie-NatuurAvontuur is een initiatief van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH). Het doel is om kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar weer in contact te brengen met de natuur.

Centraal in Vakantie-NatuurAvontuur staan: natuur ervaren, natuur beleven en buiten zijn. Door de natuur samen te onderzoeken en te beleven gaat leren vanzelf. Door te voelen, te proeven, te ruiken en te zien komen dingen pas écht binnen.
Dat is toch wat anders dan leren in de klas, achter de computer of uit boeken, want alle zintuigen mogen meedoen!

 

Elke schoolvakantie wordt er een Vakantie-NatuurAvontuur georganiseerd. Vakantie-NatuurAvontuur is kleinschalig opgezet en de kinderen gaan onder begeleiding in kleine groepen en per leeftijdscategorie, de natuur ontdekken. Ieder Vakantie-NatuurAvontuur heeft een eigen thema. De dag word professioneel begeleid en deelname is gratis (ook zonder lidmaatschap van de VNMH).

Kijk hier voor het jaarprogramma.

Meer informatie?
Martin van Mol: of 06 - 20653375

intro natuuravontuur

We gaan op zoek naar vruchten van bomen en struiken

Elke schoolvakantie is er een Vakantie NatuurAvontuur, dus ook in deze herfstvakantie! Op vrijdag 29 oktober gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer gaan we op zoek naar vruchten van bomen en struiken.

Elke schoolvakantie is er een Vakantie NatuurAvontuur, dus ook in deze zomervakantie! Op vrijdag 3 september gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, het thema is “het is zomer, volop Avontuur in de Natuur”.

We hebben feest: we vieren op vrijdag 7 mei de lente en ons lustrum.

20 april 2016 startte NatuurAvontuur. We zijn nu vijf jaar verder. Reden om een feestje te vieren. En dat feestje vieren we met de lente. Want de lente verrast ons telkens weer met de mooiste dingen. De jarige trakteert natuurlijk en gaat op zoek naar alle natuurlijke lente verrassingen.


We gaan op zoek naar bosbeestjes

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de herfstvakantie!
Op vrijdag 23 oktober gaan we met kinderen tussen 4 en 14 jaar weer op avontuur, dit keer gaan we op zoek naar bosbeestjes.

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in deze zomervakantie! Op vrijdag 21 augustus gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer is het thema “het is zomer, volop Avontuur in de natuur”.

Storm Chiara is uitgeraasd. Het is nu stil in het bos. De storm heeft flink aan de bomen gerukt en volop takken rond gestrooid. Dank je wel storm Chiara. Nu kunnen we op zoek naar takken, en maken er mooie popjes, heksen of dieren van. Dat wordt vast mooi.

Wel eens in een weggegooid blikje gekeken? Wij wel! .. en we troffen een dode muis aan. Die was in het blikje gekropen, zich dik gesnoept, en toen kon hij er niet meer uit. Weg dus met al die afval die wij mensen zelf in de natuur achter laten.

Dokkelen door de sneeuw

Het nieuwe jaar 2019 begint ongetwijfeld met een heeeel dik pak sneeuw. Lekker om er doorheen te dokkelen en te zien hoe de bomen zich houden onder de sneeuw last. In de sneeuw laat elk vogeltje zijn pootafdrukken na. Kun jij de richting bepalen waarin de vogel zich bewoog? Hee, een urinespoor. Vast van een muis, of toch niet.

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de herfstvakantie! Op vrijdag 19 oktober gaan we met kinderen in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer gaan we op zoek naar vrienden, vijanden en vuilnismannen onder de paddenstoelen.