Logo VNMH NatuurAvontuur

Vakantie-NatuurAvontuur

Natuuravontuur

Vakantie-NatuurAvontuur is een initiatief van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH). Het doel is om kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar weer in contact te brengen met de natuur.

Centraal in Vakantie-NatuurAvontuur staan: natuur ervaren, natuur beleven en buiten zijn. Door de natuur samen te onderzoeken en te beleven gaat leren vanzelf. Door te voelen, te proeven, te ruiken en te zien komen dingen pas écht binnen.
Dat is toch wat anders dan leren in de klas, achter de computer of uit boeken, want alle zintuigen mogen meedoen!

 

Elke schoolvakantie wordt er een Vakantie-NatuurAvontuur georganiseerd. Vakantie-NatuurAvontuur is kleinschalig opgezet en de kinderen gaan onder begeleiding in kleine groepen en per leeftijdscategorie, de natuur ontdekken. Ieder Vakantie-NatuurAvontuur heeft een eigen thema. De dag word professioneel begeleid en deelname is gratis (ook zonder lidmaatschap van de VNMH).

Kijk hier voor het jaarprogramma.

Meer informatie?
Martin van Mol: of 06 - 20653375

intro natuuravontuur

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de zomervakantie. Op vrijdag 2 september gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer is het thema “het is zomer, volop Avontuur in de natuur”.

Een koninklijk Avontuur

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de meivakantie. Op vrijdag 6 mei gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur.

We gaan op zoek naar winterbloeiers, voorjaarsbloeiers en de liefde

Het is nog winter en toch zijn er nog steeds bloemen. Madeliefje, paarse en witte dovennetel, melkdistel en nog veel meer. Belangrijk voor die insecten die in de winter nog op zoek zijn naar voedsel. Ga mee op zoek naar de winterbloeiers!

We gaan op zoek naar koning Winter

Koning Winter heeft het op 7 januari 2022 voor elkaar. Een witte aarde, bedekt door een laag sneeuw, water helemaal verhard tot ijs, de aarde keihard bevroren en ondoordringbaar, struiken en bomen die hun knoppen vol toekomstverwachting tonen. Een prachtig aarde, koning Winter nodigt iedereen uit om ervan te komen genieten.

We gaan op zoek naar vruchten van bomen en struiken

Elke schoolvakantie is er een Vakantie NatuurAvontuur, dus ook in deze herfstvakantie! Op vrijdag 29 oktober gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer gaan we op zoek naar vruchten van bomen en struiken.

Elke schoolvakantie is er een Vakantie NatuurAvontuur, dus ook in deze zomervakantie! Op vrijdag 3 september gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, het thema is “het is zomer, volop Avontuur in de Natuur”.

We hebben feest: we vieren op vrijdag 7 mei de lente en ons lustrum.

20 april 2016 startte NatuurAvontuur. We zijn nu vijf jaar verder. Reden om een feestje te vieren. En dat feestje vieren we met de lente. Want de lente verrast ons telkens weer met de mooiste dingen. De jarige trakteert natuurlijk en gaat op zoek naar alle natuurlijke lente verrassingen.


We gaan op zoek naar bosbeestjes

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in de herfstvakantie!
Op vrijdag 23 oktober gaan we met kinderen tussen 4 en 14 jaar weer op avontuur, dit keer gaan we op zoek naar bosbeestjes.

Elke schoolvakantie is er een NatuurAvontuur, dus ook in deze zomervakantie! Op vrijdag 21 augustus gaan we met jongeren in de basisschoolleeftijd weer op avontuur, dit keer is het thema “het is zomer, volop Avontuur in de natuur”.