VNMH logo Natuuravontuur

Kim van Korven

kim 01Verstand van dingen uit de natuur, ikke? Nou, nee, niet echt nee. Gelukkig maakt dat bij Natuur Avontuur niets uit! Elke keer weer leer ik zelf nieuwe dingen bij!
Mijn "taak" bij Natuur Avontuur is om een programma te maken voor de jongste kinderen en spellen voor de oudere.
Elke keer probeer ik bij wat leuks te verzinnen wat bij het thema past, zodat ook de jongsten mee kunnen doen en op hun niveau ook dingen leren en ontdekken.
Het leukste tot nu toe?
Een kaai groot vogelnest bouwen, op blote voeten wandelen, pannenkoeken snoepen, dakotavuurtjes maken, de Slootjesdag, de grappige verhalen van de kinderen, het mollenspel, de vondst van de salamander, het poffen van de kastanjes.....Eigenlijk is alles leuk!


 
 

 

Martin van Mol

MartinAl van jongs af aan is Martin geboeid door wat er in de natuur gebeurt. Deze kennis deelt hij graag bij onder andere het project "Het bewaarde land" waar hij al een hele tijd vrijwilliger is en schoolkinderen op een enthousiaste manier kennis laat maken met diertjes, bomen en planten, paddenstoelen en ...


 
 

 

Pieter Denissen

Opa en oma woonden op Zandstraat 5 te Moergestel. Het huisje staat er nog, aan de rand van de Rosep en bij de Oisterwijkse bossen, heiden en vennen. Elke zondag waren we daar en speelden in het water, vingen salamanders in de vennen, vonden fazanten-eieren en veel meer. De Oisterwijkse bossen blijven trekken, ik was tientallen jaren vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Lekker werken op de hei of in de bossen. Na een IVN-groencursus en een IVN-Natuurgidsenopleiding kun je mij aantreffen in Oisterwijk bij de IVN scholenwerkgroep of bij één van de Natuur en Milieueducate buitenlessen van onze basisscholen.. Ik gids regelmatig in de omgeving en ontdek daar dat ik nog veel kan leren van mijn gasten. Lekker de natuur beleven, dat is het streven.


 
 


Yola Charpentier

 


Mike Hendrikx


Coby de Kok


Jannie de Leeuw


Wim Spaninks