VNMH logo

De Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH) zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van de natuur, een gezond milieu, een aantrekkelijk landschap en cultuur- historische waarden in de zes kernendorpen die samen de gemeente Hilvarenbeek vormen.

We organiseren en ontplooien een grote diversiteit aan activiteiten. Naast het organiseren van excursies en lezingen, zijn er werkgroepen die zich in het veld bezighouden met uiteenlopende zaken en taken. Zo is er bijvoorbeeld een nestkasten-, weidevogel- en een uilenwerkgroep en worden door de natuurwerkgroep diverse gebieden in samenwerking met de gemeente ecologisch onderhouden. Ook inventariseren we in het veld dieren en/of planten.

Een steeds belangrijkere taak is het onderhouden van contacten met plaatselijke, provinciale en landelijke belangengroepen om de kwaliteit van onze leefomgeving te waarborgen.

Ook verrichten we inventarisaties van flora en fauna ter onderbouwing van besluitvorming door overheden en natuurbeherende instanties. We adviseren groepen en overheden op het gebied van natuur en milieu en we komen desnoods in actie wanneer natuur- en milieu- belangen in het gedrang komen. Dat doen we bijvoorbeeld door indiening van zienswijzen en beroep- en bezwaarschriften. Zonodig vragen we de rechter om een oordeel.

VNMH Jeugd organiseert elke laatste woensdag van de maand een activiteit voor haar jeugdleden en elke laatste vrijdag van elke schoolvakantie een gratis activiteit voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Daarnaast wordt gewerkt aan natuur- en milieueducatie voor, met en op alle basisscholen. Het doel hiervan is alle kinderen minstens één middag per jaar mee de natuur in te nemen.

Draagt u de natuur en het milieu in onze gemeente een warm hart toe, word dan lid en/of donateur. Het lidmaatschap bedraagt € 25,- per jaar. Huisgenootleden betalen € 15,-. Het jeugdlidmaatschap kost € 10,- per jaar. Aanmelden kan via de website.

Als lid ontvangt u twee keer per jaar het informatieve verenigingsblad Egelsporen en kunt u gratis deelnemen aan lezingen, wandelingen en excursies. Wilt u meedoen in één van de werkgroepen of op een andere manier uw steentje bijdragen aan de natuur en het milieu in uw woonomgeving, dan bent u van harte welkom!

> Samenstelling bestuur 

 

Meer informatie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

VNMH excursie