VNMH logo Natuuravontuur

Op zoek naar paddenstoelen

Paddenstoelen op naam brengen is iets voor de echte speurders onder ons. Maar goed hulp is wel handig, met al die verschillende zwammen en paddenstoelen. We hebben dan ook twee specialisten aanwezig tijdens deze NatuurAvontuur.

De “oudste” NatuurAvonturiers gaan met José op pad, de andere met Martin. Neem een notitieblok mee dan kun je thuis nog eens nazoeken welke natuur ontdekkingen je allemaal hebt gedaan. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee, dan steek je samen veel op.

Wat er in de bodem plaatsvindt is geweldig. Schimmels ruilen onder de grond suikers en vetten met bomen, die daarvoor stikstof, fosfor en mineralen afstaan. Paddenstoelen en zwammen zijn bovengronds onderdeel van de schimmels ondergronds.

Graag een spiegeltje meebrengen, om de onderkant van de paddenstoelen goed te kunnen bekijken. We gaan op pad met een opdracht, waarbij bij de paddenstoelen die werden gevonden het nodige speurwerk moet worden verricht. Is het een vriend, vijand of vuilnisman? Waar staat die? Bij welke boom, bij welke plant, op welke plaats?

Thuis kunnen onze Belgische vrienden helpen met paddenstoelen herkennen. Kijk op:  https://www.natuurpunt.be/pagina/paddenstoelen-herkennen

 

  • NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is op elke laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur
  • Locatie VNMH honk, nabij Moleneind 6, Baarschot
  • Aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., uiterlijk maandag 23 oktober 2023 
  • Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s
  • Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    De jaarcontributie bedraagt € 10,-