VNMH logo Natuuravontuur

Een gezonde bodem is een gezonde natuur: we gaan op zoek naar bodemdieren

NatuurAvontuur gaat deze keer op zoek naar bodemdieren, op en in de bodem. We gaan de bodem onderzoeken op bodemdieren, trekken de grote planten die zijn uitgebloeid met wortel en al uit de bodem, we leggen de planten die we er uit hebben getrokken na het losmaken van de bodem weer terug op de bodem voor de winter.

We spitten en kijken welke dieren we tegen komen. We kruipen onder struiken en kijken in de humuslaag; we spitten in het gras, in de composthoop, we spitten in de moestuin, we spitten in het bos. In kleine groepjes noteren we onze vondsten.
Een schop om te spitten meebrengen is prima.  • NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is normaliter op de laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur
  • Aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., uiterlijk maandag 25 september 2023 
  • Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s
  • Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    De jaarcontributie bedraagt € 10,-