VNMH logo Natuuravontuur

Thema: water

NatuurAvontuur gaat deze keer over water, met Wim Spaninks als onze gast. Brengen jullie iets mee voor onze gast!
We gaan op zoek naar waterdiertjes, vissen, amfibieën, insecten in het water en kleine diertjes, waaronder de hazelworm en slakken, bij het water.

Doen jullie waterschoenen en zwemkleding aan!! Nemen jullie reserve kleren, handdoek en muggenspray mee!! En het is goed weer, dus ook zonnebrand. Een slokje water is ook welkom.

We gaan kijken bij de vislift in de Reusel en Wim legt in het honk uit hoe de vislift werkt. Op Youtube kun je filmpjes over de vislift bekijken.

De Reusel is vlak bij het VNMH honk. Een regenbeek, de ene keer vol water, de andere keer bijna droog. En vol leven. Ga in het water en zoek naar vissen. Blijf aan de kant en schep naar waterdiertjes. Programma is afhankelijk van regenbuien in de week vooraf. We gaan ook een poel bezoeken.

 

  • NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is op de laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur
  • Laat even horen of je komt, uiterlijk maandag 26 juni 2023 via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s
  • Lekkernijen en snoep zijn niet welkom
  • Geen jeugdlid en toch interesse? Meld dan dat je komt snuffelen
  • Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    De jaarcontributie bedraagt € 10,-