Logo VNMH NatuurAvontuur

Woensdag 28 september start NatuurAvontuur op de normale tijd van 13.30 uur. We nemen een bosbad. De Japanners noemen het shinrin-yoku. De vrije vertaling is een bosbad.

Tijdens het bosbad gebruik je vooral je zintuigen. Kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven. Een wandelroute is niet uitgestippeld. Onze zintuigen bepalen de route. Ga je neus achterna en ruik iets bloemigs of aards of gewoon iets interessants. Haal diep adem en proef de frisse lucht (of niet). Gebruik je oren en luister naar vogels, krekels, sprinkhanen en vallende bladeren. Voel de zon, wind of regen op je huid en haren. Leg je handen op een boom en voel de structuur van de boom. Laat het water van de beek door je vingers stromen, aai het mos en voel wat er te voelen is. Ga op de grond liggen en bestudeer de wolken of de dieren die je komen vergezellen. Doe je schoenen uit en voel het contact met de aarde.

Maar eerst besteden we aandacht aan Giga Groen. Creatief bezig zijn is uiteraard iets voor jullie, NatuurAvonturiers. En onderweg zie je misschien ook wel inspirerende dingen die je kunt gebruiken bij je eigen Giga Groen ontwerp.

 

  • Vanwege de herfstvakantie is NatuurAvontuur van oktober niet op 26 oktober maar op 19 oktober.
  • Doe je mee aan Giga Groen, een project van de Bibliotheek en NatuurAvontuur? De finale is op 2 november.

 

 

NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is meestal op de laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur.

Locatie: VNMH-honk nabij Moleneind 6, Baarschot.

Laat even horen of je komt, uiterlijk maandag 26 september via een mailtje naar .
Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s.
Als aangemeld via SjorsSportief?, opnieuw aanmelden is dan niet nodig.

Eten, lekkernijen en snoep zijn niet welkom
Geen jeugdlid en toch interesse? Meld dan dat je komt snuffelen.

Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar .
De jaarcontributie bedraagt € 10,00