VNMH logo Natuuravontuur

Eigen plantjes in eigen moestuin zetten. Boontjes mee naar huis. Lente verkenning

Op woensdag 20 april kunnen jullie de gekweekte plantjes van ’t Stekje meebrengen (goudsbloem, rode biet, sla, boon, tuinboon, radijs) en in je moestuintje plaatsen, tenminste als ze al groot genoeg zijn. Thuis in je eigen tuin plaatsen mag ook.

En we zijn natuurlijk benieuwd hoe de radijsjes, raapstelen en spinazie in juli tuintjes zijn gegroeid. Oogsten zal zeker nog niet lukken, onkruid ruimen wel. Jullie kunnen ook boontjes mee naar huis nemen, om thuis bonen plantjes te kweken. Kijk eens naar het filmpje over het ontkiemen van een boon.

Na klussen in onze moestuin, gaan we op pad (handig om wat te drinken mee te nemen voor onderweg). In de lente ontwaakt de natuur. Komen de varens al op, kunnen we de sapstroom van berk horen, is de lariks nog kaal, zijn er nog bosanemoontjes, kunnen we al kriebeldiertjes ontdekken, staat de paardenkastanje al in het blad, heeft de meidoorn en vuilboom bloemetjes? En nog veel meer ontdekkingen.

NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is op de laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur.

Laat even horen of je komt, uiterlijk maandag 18 april via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s.
Geen jeugdlid en toch interesse? Meld dan dat je komt snuffelen.

Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De jaarcontributie bedraagt € 10,00