Logo VNMH NatuurAvontuur

Op zoek naar sporen in/op het land

Dit spoor vonden we, vorig jaar, vlak bij Moleneind 10. De telefoon is op de foto naast een hoefafdruk gelegd om de grootte te bepalen. Het was wel even zoeken, maar het bleken voetdrukken van een wild zwijn te zijn. Met een beetje geluk komen we ook dieren op het spoor. Maar het kunnen ook sporen van mensen zijn, of sporen van producten op het land, van insecten op blaadjes, van fazanten. Al zwervend komen we vast wat tegen.

Als er aan het eind van de middag nog tijd is, moeten we onze wilgen knotten. De gesnoeide takken kunnen we vlechten in onze hut. Ook onze koningsvaren kunnen we vrij gaan zetten van andere beplanting.
Vinden we een rups. Dan kunnen we vlinders kweken. We nemen de rups op met blaadje en al, doen die in een potje.

 

NatuurAvontuur, van 6 tot 14 jaar, is op elke laatste woensdagmiddag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur.
Laat even horen of je komt, uiterlijk maandag 23 november, via een mailtje naar .
Aanmelden betekent toestemming verlenen voor publiceren foto’s.
Geen jeugdlid en toch interesse? Meld dan dat je komt snuffelen.

Nieuwe leden voor NatuurAvontuur, bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar, kunnen zich aanmelden via dit Aanmeldformulier en via mail naar .
De jaarcontributie bedraagt € 10,00

 

NatuurAvontuur in Corona tijd. Rekening houdend met de richtlijnen blijven de volwassen op 1,5 meter.

 

Op woensdag 15 december sluiten we 2020 af, ’s middags vanaf 13.30 uur in de Flierefluiter, Groot Loo 8 Hilvarenbeek. Ray en Krijn vertellen dan over de wolf, we hebben een spannende quiz over alle NatuurAvontuur activiteiten van dit jaar en jullie kunnen iets vertellen over jullie eigen natuurmoment of brengen iets mee.