Logo VNMH NatuurAvontuur

Op 29 september gaan we op zoek naar insecten. Die zijn er heel veel.

Op stap met de Natuurpolitie

In maart vonden we vlak bij ons honk een dode buizerd. Dichtbij de buizerd blokjes vlees. De buizerd was geringd. Volgens de ring informatie was de buizerd een vrouwtje, acht jaar geleden geringd in Moerenburg, Tilburg.

We houden een avond/nacht stiltetocht

Voor de NatuurAvonturiers die niet op vakantie zijn, is er op 28 juli een NatuurAvontuur.

Over water

NatuurAvontuur gaat deze keer over water. We gaan op zoek naar waterdiertjes, vissen, amfibieën, insecten bij het water en kleine diertjes, waaronder de hazelworm, bij het water. En wateronderzoek. Doen jullie waterschoenen en zwembroek aan!! Nemen jullie reserve kleren mee en muggenspray!!

Over bloemetjes en bijtjes

Weet je het verschil tussen een bij, een hommel, een zweefvlieg en een wesp? We hebben een imker op bezoek. Van de imker leren we alles over de honingbij. darren, werkster, koningin ….

We hebben feest: we vieren de lente en ons lustrum

20 april 2016 startte NatuurAvontuur. We zijn nu vijf jaar verder, reden om een feestje te vieren. En dat feestje vieren we met de lente. Want de lente verrast ons telkens weer met de mooiste dingen.

De jarige trakteert natuurlijk en heeft een speurtocht uitgezet naar planten en diertjes. En de moestuin vraagt om nieuwe zaadjes, die moeten de grond in.
Brengen jullie een zakje en een potlood of pen mee?

Helaas kan NatuurAvontuur van 16 december niet door gaan.

Natuuravonturiers zelf aan het woord...

Wat is jullie mooiste natuur ervaring? Welke dingen in de natuur kun je laten zien? In film, op foto, in het echt. Heb je mooie fossielen, schelpen, stenen, alles wat je boeit willen we van je horen. Welke leuke verhalen ken je? En wat wil je allemaal nog doen bij NatuurAvontuur? Wij zijn heeeeeel benieuwd.

Op zoek naar sporen in/op het land

Dit spoor vonden we, vorig jaar, vlak bij Moleneind 10. De telefoon is op de foto naast een hoefafdruk gelegd om de grootte te bepalen. Het was wel even zoeken, maar het bleken voetdrukken van een wild zwijn te zijn. Met een beetje geluk komen we ook dieren op het spoor. Maar het kunnen ook sporen van mensen zijn, of sporen van producten op het land, van insecten op blaadjes, van fazanten. Al zwervend komen we vast wat tegen.

We gaan op zoek naar vrienden, vijanden en vuilnismannen onder de paddenstoelen

CantharelGelukkig heeft het geregend. Reden voor menig paddenstoel om teken van leven te geven. Paddenstoelen zijn eigenlijk de vruchten van schimmels. Ze groeien aan de minuscule schimmeldraden die in de grond, op de grond, tussen dode bladeren of in dood hout zitten. Ze breken al het organische afval af tot mineralen.