Logo VNMH NatuurAvontuur

Woensdag 25 mei staat in het teken van de stoepplantjes. Gebr Aartspad 5 te Hilvarenbeek is ons startpunt en ons eindpunt.
We zijn op straat. Doen jullie opvallende kleren aan (voor de verkeersveiligheid)!

Eigen plantjes in eigen moestuin zetten. Boontjes mee naar huis. Lente verkenning

Op woensdag 20 april kunnen jullie de gekweekte plantjes van ’t Stekje meebrengen (goudsbloem, rode biet, sla, boon, tuinboon, radijs) en in je moestuintje plaatsen, tenminste als ze al groot genoeg zijn. Thuis in je eigen tuin plaatsen mag ook.

Woensdag 30 maart staat in het teken van de moestuin. Allereerst gaan we naar ’t Stekje, Heikant 27 in Baarschot. We zijn te gast bij Henk en Rian. Ons honk, Moleneind 6, is ons eindpunt. Breng een doos of kistje mee, waar 10 plantpotjes in kunnen.

We gaan op bezoek bij een melkveebedrijf, met koeien en kalveren. ’t Zou mooi zijn als tijdens ons bezoek een kalfje geboren wordt, maar die kans is klein. De jonge kalfjes die al wel geboren zijn, kunnen we zeker bezoeken. En misschien kunnen we de kalfjes wel melk geven. We bezoeken in ieder geval de koeienstal en de melkruimte.

In een nieuwe jaar starten we met het spotten en tellen van vogels. Niet lekker rennen, want dan zijn alle vogels verdwenen. Op een rustige plek de tijd nemen en met een verrekijker speuren naar vogels.

Aan de slag bij de Roovertse Bergen

De Roovertse Bergen is van Brabants Landschap en was vroeger een heerlijk speelgebied voor kinderen. Op een grote zandverstuiving was het goed spelen, en het bos met Rooverts Ven was prachtig om spelletjes te doen.

We gaan op zoek naar vrienden, vijanden en vuilnismannen onder de paddenstoelen

EekhoorntjesbroodGelukkig heeft het geregend. Reden voor menig paddenstoel om teken van leven te geven. Paddenstoelen zijn de vruchten van schimmels. Ze groeien aan de minuscule schimmeldraden die in de grond, op de grond, tussen dode bladeren of in dood hout zitten. Ze breken al het organische afval af tot mineralen.

NatuurAvontuur gaat op 29 september op zoek naar spinnen, rupsen, (water)insecten en bodemdieren.

Op stap met de Natuurpolitie

In maart vonden we vlak bij ons honk een dode buizerd. Dichtbij de buizerd blokjes vlees. De buizerd was geringd. Volgens de ring informatie was de buizerd een vrouwtje, acht jaar geleden geringd in Moerenburg, Tilburg.