Logo VNMH NatuurAvontuur

We gaan op zoek naar vrienden, vijanden en vuilnismannen onder de paddenstoelen.

CantharelGelukkig heeft het geregend. Reden voor menig paddenstoel om teken van leven te geven. Paddenstoelen zijn eigenlijk de vruchten van schimmels. Ze groeien aan de minuscule schimmeldraden die in de grond, op de grond, tussen dode bladeren of in dood hout zitten. Ze breken al het organische afval af tot mineralen.

Dit spoor vonden we, vorig jaar, vlak bij Moleneind 10. De telefoon is op de foto naast een hoefafdruk gelegd om de grootte te bepalen. Het was wel even zoeken, maar het bleken voetdrukken van een wild zwijn te zijn. Met een beetje geluk komen we ook dieren op het spoor.

We gaan - door jullie - vorig jaar gezaaide rogge oogsten

Weten jullie het nog van vorig jaar augustus? Zaaien is een hele klus. Zware zakken met rogge in emmers schudden, met emmers over een akker lopen, het zaad uit de emmer halen en in een boog van je afgooien. De rogge is flink gegroeid en had in juli al geoogst kunnen worden.

Op 22 mei hebben we een gast. We hebben Jan Hermans op bezoek. Jan weet alles van de natuurlijke zaken, die we niet kunnen zien.

VNMH Jeugd zaterdag 23 februari wilgentakken hut bouwen en op woensdag 27 februari op bezoek bij een melkveebedrijf

Wij gaan op woensdag 27 februari naar melkveebedrijf Janssen, Laarstraat 18 te Diessen.

Vogels tellen, januari 2018Hebben jullie al flink gestudeerd om vogels te herkennen? Op papier is dat nog wel te doen, maar als je ze ziet vliegen, is het een stukje moeilijker. Brengen jullie een verrekijker mee?

Kan jij sluipen als de beste of speuren als een echte speurhond?

Wij gaan op woensdag 28 november op zoek naar sporen. Dit spoor vonden we vlak bij Moleneind 10.

We gaan op woensdag 31 oktober de herfst bewonderen.