Logo VNMH NatuurAvontuur

We gaan op zoek naar vrienden, vijanden en vuilnismannen onder de paddenstoelen

CantharelGelukkig heeft het geregend. Reden voor menig paddenstoel om teken van leven te geven. Paddenstoelen zijn eigenlijk de vruchten van schimmels. Ze groeien aan de minuscule schimmeldraden die in de grond, op de grond, tussen dode bladeren of in dood hout zitten. Ze breken al het organische afval af tot mineralen.

We gaan op zoek naar bodemdieren

NatuurAvontuur gaat deze keer op zoek naar bodemdieren. We gaan de bodem onderzoeken op bodemdieren, trekken de grote planten die zijn uitgebloeid met wortel en al uit de bodem, we leggen de planten die we er uit hebben getrokken na het losmaken van de bodem weer terug op de bodem voor de winter.

I.v.m. Corona is deze activiteit tot een nader te bepalen moment helaas uitgesteld.

 

De Bibliotheek en VNMH organiseren in samenwerking activiteiten rondom wisselende natuurthema’s. De wolf wordt weer gespot in Noord-Brabant en staat nu centraal als natuurthema bij de bibliotheek!  Ga met de bibliotheek en Vereniging voor Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. de natuur in!

50 dingen die je moet doen voor je 12e

NatuurAvontuur is deze keer een verrassing. Jullie hebben aangegeven welke dingen je nog wilt doen, van de 50 dingen lijst.

Vleermuizen in 't Turkaa

NatuurAvontuur is deze keer op een andere locatie en op een ander tijdstip. We starten om 21.30 uur, bij de visvijver aan de Turkaaweg te Diessen. De avond eindigt rondom 24.00 uur.

We gaan in en langs het water op zoek naar ...

NatuurAvontuur gaat deze keer op zoek naar waterdiertjes, vissen, amfibieën, insecten in het water en kleine diertjes, waaronder de hazelworm, in gras en water.
Doen jullie waterschoenen en zwembroek aan!! Nemen jullie reserve kleren mee en muggenspray!!

We gaan op zoek naar wespen, bijen, hommels en zweefvliegen

NatuurAvontuur in Corona tijd. Rekening houdend met de richtlijnen blijven de volwassen op 1,5 meter. Daarop hebben we ons programma aangepast en hebben we vijf stationnetjes, met allerlei zaken gericht op wespen, bijen, hommels en zweefvliegen.

Vakantie NatuurAvontuur en NatuurAvontuur in de meivakantie kunnen niet doorgaan. Wat wel doorgaat is het planten en inzaaien van de moestuin.

We hebben een dubbel programma:

tot ca 15.00 uur op bezoek bij de schapen van familie van Doormaal, Roovertsedijk 3, Hilvarenbeek en op verkenning naar het bijliggend bos.