VNMH logo Natuuravontuur

IVN Bewaarde Land heeft inmiddels een Hilvarenbeekse locatie, nabij de trimbaan Groot Loo. IVN Bewaarde Land richt zich tot basisscholen met een leerkracht ontlastend aanbod Natuur en Milieueducatie voor groep 5/6, gedurende drie dagen. Gedurende deze drie dagen worden de leerlingen van onze basisscholen echt ondergedompeld in de natuur.

VNMH NatuurAvontuur richt zich tot basisscholen, ook met een leerkracht ontlastend aanbod Natuur en Milieueducatie, voor groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 gedurende één dagdeel, zowel in de lente als in de herfst. Gedurende dit dagdeel maken de leerlingen van onze basisscholen beperkt kennis met in de natuur.

Twee aanbieders blijkt voor basisscholen wat verwarrend, daarom is besloten om meer samen op te trekken. Het aanbod wordt Natuur en Milieueducatie, voor groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 en verdieping voor groep 5/6.
De vrijwilligers van VNMH NatuurAvontuur worden daardoor versterkt door de professionals van IVN Bewaarde Land.

Een totaal aanbod voor groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 en verdieping voor groep 5/6, voor de hele school dus, is uniek en alleen in Hilvarenbeek. IVN Bewaarde Land zal dit format, waar mogelijk, verder in het Brabantse gaan uitrollen.