Logo VNMH NatuurAvontuur

VNMH, afd NatuurAvontuur organiseert voor scholen in de gemeente Hilvarenbeek

  • Natuur en milieueducatie op bs Willibrordus te Diessen. 12 groepen een middag natuurles xx plus kleuters zowel in de lente als in de herfst. Aanspreek natuurouders: Piet Plasmans en Pieter Denissen.
  • Natuur en milieueducatie op bs Torenlei te Esbeek. 4 groepen een middag natuurles, zowel in de lente als in de herfst. Aanspreek natuurouder: Jan Smolders.
  • Natuur en milieueducatie op Jozefschool te Haghorst. 3 groepen een middag natuurles, zowel in de lente als in de herfst. Aanspreek natuurouder: Mia Loonen.
  • Natuur en milieueducatie op bs Doelakkers te Hilvarenbeek. Groep 1, 2, 3, 4 en 5 een ochtend natuurles, zowel in de lente als in de herfst. Aanspreek natuurouder: Jannie de Leeuw.
  • Natuur en milieueducatie op bs Vlinderakker te Biest-Houtakker. 5 groepen een middag natuurles, zowel in de lente als in de herfst. Aanspreek natuurouder: Frans Tolboom.
  • Natuur en milieueducatie op obs De Driehoek te Hilvarenbeek. 3 groepen een ochtend natuurles, zowel in de lente als in de herfst. Aanspreek natuurouder: Cees Clarijs.
  • Natuuroudercursus. Scholing voor natuurhelpers van o.a. scholen. Deze cursus is op vier donderdagavonden en vier zaterdagen in de ochtend. Op de laatste dag krijgen de cursisten een diploma. De cursus staat gepland voor lente 2022 en wel op donderdagavond 7, 21, 28 april en 12 mei, en op zaterdagmorgen 9, 23,30 april en 14 mei. Praktijk met kinderen op 4 juni tijdens Slootjesdag ’t Turkaa.

 

Voorbeelden materiaal gebruikte NME-buitenlessen

Ook meedoen aan natuurlessen op een basisschool? Mail dan naar

 

Gedragscode en veiligheidsvoorschriften

Bestuur van Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek e.o. vindt een veilige omgeving voor haar jeugdleden belangrijk en daarom zijn haar begeleiders (vrijwilligers) verplicht om de opgestelde gedragscode en veiligheidsvoorschriften te onderschrijven en daarnaar te handelen.

Download hier het document (pdf), print het uit, onderteken het en lever het in bij de aanspreekpersoon voor NatuurAvontuur (Pieter Denissen).

 

 

IVN Bewaarde Land heeft inmiddels een Hilvarenbeekse locatie, nabij de trimbaan Groot Loo. IVN Bewaarde Land richt zich tot basisscholen met een leerkracht ontlastend aanbod Natuur en Milieueducatie voor groep 5/6, gedurende drie dagen. Gedurende deze drie dagen worden de leerlingen van onze basisscholen echt ondergedompeld in de natuur.

De Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) is blij met de komst van het natuurbelevingsproject ‘Het Bewaarde Land’ naar Hilvarenbeek. Door een goede samenwerking met de Gemeente Hilvarenbeek, Bosgroep Zuid en IVN kunnen alle kinderen van groep 5 van alle basisscholen drie schooldagen lang de natuur beleven. Basisschool Starrebos heeft de afgelopen weken al proef gedraaid met enthousiaste kinderen en enthousiaste leiding als resultaat.