Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Jaarprogramma

VroegeVogel wandeling
Zondag, 23. April 2017, 07:00 - 09:00

170423 vroegevogelsVoor alle vroege vogels onder ons! Zondag de 23e om 07.00 uur gaan we weer op pad.

Deze VroegeVogel wandeling voert door natuurgebied ’t Turkaa. Dit zogenaamde broekbos ligt aan de rand van Diessen. Onze natuurwerkgroep verricht in ’t Turkaa veel werk om de biodiversiteit uit te breiden, zodat de vele soorten vogels zich hier thuis blijven voelen. Vorig jaar telden we tijdens een excursie maar liefst 38 soorten! Halen we dat dit jaar ook? In elk geval zullen we de Zwartkop, de Zanglijster, spechten- en mezensoorten horen en zien.

We doorkruisen het gebied, waar ook de Reusel loopt, en gaan richting de Watermolenweg. Hier mogen we misschien de IJsvogel en de Kleine Karekiet begroeten. Door het veld lopen we dan een stukje langs de Paardse heide. De Wulp broedt daar nog steeds, terwijl er al jaren geen heide meer aanwezig is... Dat is niet alleen een vroege vogel, maar ook een 'rare' vogel.

De wandeling duurt ongeveer twee uur. De gids neemt een telescoop mee en als je een verrekijker hebt, vergeet ‘m dan niet. Honden kunnen niet mee.

Datum: zondag 23 april 2017
Starttijd: 07.00 uur / eindtijd circa 09.00 uur
Locatie: 't Turkaa, verzamelen bij de parkeerplaats aan het einde van de Turkaaweg in Diessen.
Aanmelden is niet nodig.
Deelname is gratis, van niet leden is een vrijwillige bijdrage welkom.

Meer info: Frans Tolboom, 06-41602638 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..