VNMH logo

Op donderdag 30 november organiseren we een interessante lezing met als thema: Rewilding. Rewilding is het opnieuw wild maken, het opnieuw laten ontstaan van grootschalige nieuwe natuur.

De lezing wordt verzorgd door Jeroen Helmer, werkzaam bij Ark Rewilding. Jeroen is vooral bekend van de door hem getekende natuurplaten, die je bij elke natuur(educatie)organisatie kunt tegenkomen. Aan de hand van zijn platen laat hij zien hoe de natuur werkt. Begrazing, predatie en kringloopprocessen zijn de drijvende krachten daarachter.

Ark Rewilding is een organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van robuuste, uitgestrekte natuur zowel binnen Nederland als daarbuiten. Ook de grote zoogdieren horen hierin thuis, denk aan de grote grazers en ook de bever. Zij zijn onder ander betrokken bij de ontwikkeling van Het Groene Woud.

Wij nodigen je van harte uit voor deze lezing. Na afloop weet je een antwoord weten op de vraag of Nederland wel of niet te klein is voor grootschalige robuuste natuur.

Datum: donderdag 30 november 2023
Tijd: 20.00 uur
Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, Hilvarenbeek
Aanmelden is niet nodig
Deelname is voor leden gratis, een vrijwillige bijdrage van niet-leden is welkom

Voor meer informatie: Harrie Loonen 06-49420557 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.