VNMH logo

Samen met de Bibliotheek Hilvarenbeek, de gemeente en de Werckwinckel organiseren we twee evenementen over de bodem.

Film - 11 april om 20.00 uur

De film Onder het maaiveld is deze maand in première gegaan bij vele bioscopen en theaters in heel Nederland, op 11 april om 20.00 uur opent C.C. Elckerlyc de deuren en zal de film eenmalig in Hilvarenbeek vertoond worden. Kaarten kun je hier kopen.

Onder het maaiveld – van de makers van De Nieuwe Wildernis, inspireert, verwondert en geeft inzicht. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld; een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend.

Verbijsterend feit: één theelepeltje grond bevat meer levende organismen dan er mensen op aarde leven.

Kindermiddag - 14 april vanaf 15.30 uur

Op vrijdagmiddag 14 april zal er naar aanleiding van deze film voor de jeugd in Hilvarenbeek een actieve kindermiddag worden georganiseerd in de foyer van Elckerlyc. Vanaf 15.30 uur zijn er verschillende workshops waaraan kinderen gratis kunnen deelnemen. Zo is er een terrarium met zand, zodat je de wereld onder de grond echt kunt zien. Kunnen kinderen zaadbommen maken en uilenballen uitpluizen samen met de vrijwilligers van VNMH Hilvarenbeek en kan er geknutseld worden bij de Werckwinckel.

In de bibliotheek kun je komen luisteren naar een verhaal over afval in de natuur en kunnen de kinderen aansluitend met prikstokken op pad om de omgeving rondom de Elckerlyc vrij te maken van zwerfafval. Activiteiten op 14 april zijn gratis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info vind je hier.