VNMH logo

Vanwege het 30-jarig bestaan van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o., hebben VNMH NatuurAvontuur en de Bibliotheek Hilvarenbeek samenwerking gezocht tijdens de Kinderboekenweek 2022 GI-GA GROEN! Met GI-GA GROEN willen we alle (basisschool)kinderen betrekken bij de natuur om hen heen, zonder natuur kunnen we gewoon niet! Bovendien willen we de kinderen uitdagen met een wedstrijd met als opdracht ‘Maak een kunstwerk of een verhaal/gedicht over een fantasiewezen’. Lekker creatief bezig zijn met natuur en cultuur!

Iedereen is volledig vrij in het vormgeven en materiaalkeuze van jouw idee, als het maar over natuur gaat. Dus trek erop uit of vind je inspiratie in boeken en verhalen.

Maak jij dat  ‘renfijn’ (rendier + dolfijn) of ‘vargeltje’ (varken + vogeltje)? Of verzin jij dat spannende, grappige of droevige verhaal? Misschien bedenk je wel een stripverhaal of ga je aan de slag met kosteloos, duurzaam of natuurlijk materiaal en maak jij een GI-GA GROEN fabeldier? Ben jij straks die beroemde Hilvarenbeekse kunstenaar-in-spe?

Die kunstwerken of verhalen kunnen vanaf 5 oktober t/m 28 oktober 2022 tijdens de service-uren van de Bibliotheek Hilvarenbeek ingeleverd worden aan de balie van de bibliotheek. Daarna gaat een jury de werken beoordelen en op de slotbijeenkomst 2 november 2022 worden de prijzen uitgereikt door de alom bekende boswachter Frans Kapteijns. De kunstwerken, die in de prijzen zijn gevallen, worden nog een tiental dagen in de bibliotheek tentoongesteld.

Praktische informatie:

  • Maak een fantasiewezen (plant/dier) met kosteloze, duurzame en/of natuurlijke materialen of schrijf een verhaal/gedicht over een fantasiewezen
  • Categorieën: groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8
  • Je gaat alleen aan de slag of maximaal met 3 personen in een groep
  • Lever je werk persoonlijk in bij de balie van de Bibliotheek Hilvarenbeek vanaf 5 oktober. Balie is open op maandag t/m vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op 28 oktober om 18.00 uur sluit de inlevertermijn van de kunstwerken
  • Vermeld op/bij je werk je naam, adres, woonplaats, leeftijd en groep, telefoonnummer en e-mailadres
  • De werken worden tentoongesteld in de Bibliotheek Hilvarenbeek
  • Een vakkundige jury zal per categorie 3 werken selecteren, deze kunstenaars dingen mee naar de 1e, 2e of 3e prijs. De andere kunstenaars verdienen een troostprijsje
  • Op 2 november tijdens de slotbijeenkomst van 14.30 tot 15.30 uur reikt de alom bekende boswachter Frans Kapteijns de prijzen uit aan de winnaars van deze fantasievolle wedstrijd!

 

DOE JIJ MEE?

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt met hulp van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. VNMH, Stichting Annetje van Puyenbroek, Werckwinckel Hilvarenbeek, de Bibliotheek Hilvarenbeek en uiteraard boswachter Frans Kapteijns.