VNMH logo

Plan Boom is een landelijk initiatief dat ook door de Brabantse organisaties zoals de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant wordt ondersteund. Natuurlijk sluit ook de VNMH daarbij aan. 

De provincie Noord-Brabant wil dat er tot 2030 ongeveer veertig miljoen bomen geplant gaan worden. Dat staat gelijk aan 13.000 hectare bos waardoor het totale oppervlakte aan bos in Brabant groeit tot ongeveer 83.000 hectare. Met de uitbreiding van de bossen kan onder meer de hoeveel CO2 in de lucht worden teruggedrongen en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én het is goed voor de biodiversiteit. Meer info vind je op de website van Plan Boom.

Dankzij Plan Boom kunnen we als vereniging maar liefst 500 één- of tweejarige bomen uitdelen. Het is de bedoeling dat die bomen een plek krijgen in de tuin, dus de actie is niet gericht op bewoners in het buitengebied. Welke bomen het precies zijn, weten we nog niet maar het zal een mix van aansprekende, relatief grote bomen zijn en natuurlijk vooral veel jonge en inheemse boompjes.

Wil je ook meehelpen een groener, gezonder en mooier Nederland?! Doe dan mee! Dat kan individueel of samen met je buren of buurt. Per gezin kun je 1, 2 of 3 bomen aanvragen.

Aanvragen kan tot en met 30 oktober 2021 door het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld in de mail de volgende gegevens:

  • Gewenst aantal bomen (1, 2 of 3)
  • Naam
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer en/of Mobiele nummer

De boompjes delen we op zaterdag 27 november gratis uit aan geïnteresseerde bewoners van de zes kernen. Wel even aanmelden dus! We houden u daarna op de hoogte van de verdere gang van zaken.

Met het planten van een boom draag je op een makkelijke manier bij aan een beter klimaat!

 

 

Plan Boom