Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Bo EikenaarBo Eikenaar
Het aantal leden van de VNMH groeit gestaag. Op zaterdag 5 december werd het driehonderste lid verwelkomd, de achtjarige Bo Eikenaar. Sinds kort actief in de bloeiende jeugdafdeling. Voorzitter Cor Luijsterburg verraste Bo met een rugzak vol met spulletjes die ze kan gebruiken als ze met andere kinderen de natuur ingaat. 

 

 

In een interview in De Hilverbode vertelt Bo onder meer waarom ze het zo leuk vindt om mee te doen met NatuurAvontuur, het programma voor de jeugdleden. Bo, leerling in groep 5 van basisschool Starrebos, ging een aantal keren met een vriendinnetje dat al jeugdlid was, mee op pad. Op een van de middagen zag ze in de buurt van Baarschot wel 72 paddestoelen, ‘de mooiste vond ik eekhoorntjesbrood’. Toen ze later met haar ouders in de natuur ging wandelen kon ze dankzij haar opgedane kennis bijvoorbeeld laten zien wat een heksenkring is.

“Ik ben heel graag buiten. In bomen klimmen en een hut bouwen, dat vinden wij leuk. Ik houd erg van de natuur; al die kleuren erin. Het is ook belangrijk want de mens bestaat erdoor. Daarom moeten wij er goed mee omgaan.” En ze heeft nog een wens voor NatuurAvontuur: dat er meer meisjes bijkomen. 

Nieuwe jeugdleden kunnen zich aanmelden via  Voor meer inlichtingen Pieter Denissen 06 – 1268 1728.

Voorzitter Cor Luijsterburg, Bo Eikenaar en Pieter DenissenVoorzitter Cor Luijsterburg, Bo Eikenaar en Pieter Denissen

 

Bo Eikenaar bekijkt samen met haar moeder een brochureBo Eikenaar bekijkt samen met haar moeder een brochure