Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Logo Nacht van de NachtDe coronacrisis heeft ook gevolgen voor de jaarlijkse Nacht van de Nacht. In plaats van actviteiten overal in het land – vorig jaar meer dan 575 – is er nu een online programma. 

Dat avondvullende programma is thuis te volgen via Facebook en YouTube. Met medewerking van de bekende wetenschapsjournalist Govert Schiling, oud-astronaut André Kuipers, nachtfotograaf Johan van der Wielen en professor Joke Meijer.

Het programma start om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. De presentatie is in handen van cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Om 19.00 uur geeft Jeffrey Bout speciaal voor de kinderen een lezing over sterrenkunde. 

De campagne ‘Nacht van de Nacht’ is bedoeld om de aandacht te vragen voor ‘lichtvervuiling’. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig zoals op de bovenstaande foto te zien is. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

De campagne wordt onder meer ondersteund door de Brabantse Milieufederatie. 

 

Meer informatie op www.nachtvandenacht.nl

 

West-Europa in het licht, gezien vanuit een satelliet. Vooral Nederland springt eruit. West-Europa in het licht, gezien vanuit een satelliet. Vooral Nederland springt eruit.