Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden, wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

Suze Peters schreef er een boek over: Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Op 21 november aanstaande zal Suze op uitnodiging van VNMH de aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En ga je vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

Plaagdierboek is het vervolg op het succesvolle Onkruidboek waarvan al meer dan 10.000 exemplaren verkocht zijn. Beide boeken zullen die avond (gesigneerd) te koop zijn voor €22,95. Suze beantwoordt ook met alle plezier eventuele vragen die er zijn over onkruid en plaagdieren.

Datum:  donderdag 21 november om 20.00 uur.
Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.
Deelname is voor leden gratis, een vrijwillige bijdrage van niet-leden is welkom.

Meer info: via e-mail