Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Op donderdagavond 24 oktober komt Paul Wielink vertellen over De Kaaistoep: het best onderzochte stukje Nederland.
Waar ligt dat stukje Nederland? Juist! Gewoon in Brabant, dichtbij ons! Globaal ligt het tussen de A58 in het zuiden en de Gilzerbaan in het noorden, met als westelijke grens de bebouwing van Tilburg (stadswijk De Blaak).

In april 1995 ging het onderzoek van start op het terrein van de Tilburgsche Waterleiding Maatschappij (TWM) en dus is 2019 het 25e jaar van onderzoek, een feestjaar! Er is veel gebeurd; meer dan 100 onderzoekers hebben bijgedragen aan dit unieke onderzoek en de teller staat nu op meer dan 8.500 soorten organismen. Ook zijn talloze interacties tussen organismen bestudeerd. Maart 2020 zal over het onderzoek een boek worden gepresenteerd. Zelfs Vroege Vogels besteedde er aandacht aan. Kijk hier terug. 
 
Paul van Wielink zal vertellen over het onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit van het gebied. Vóór de pauze passeert systematisch de biodiversiteit aan soorten de revue, na de pauze presenteert Paul resultaten van zijn eigen onderzoek. Zeker zal ook de dramatische achteruitgang van de insecten aan de orde komen.

Datum:  donderdag 24 oktober om 20.00 uur.
Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.
Deelname is voor leden gratis, een vrijwillige bijdrage van niet-leden is welkom.

Meer info: Frans Tolboom, 06-41602638 of e-mail