Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek, afd Jeugd organiseert samen met Scouting Hilvarenbeek en Brabants Landschap de Natuurwerkdag 2019 in de gemeente Hilvarenbeek. Kinderen die graag in de natuur werken zijn van harte welkom. Ook volwassenen die een handje willen uitsteken zijn welkom. Enkele uren werken, een dagdeel werken, een hele dag werken, het kan allemaal.

Op de heide gaan we aan de slag voor reptielen en amfibieën. Dennenboompjes trekken op de heide is belangrijk om de heide te behouden. Kunnen we de dennen niet uittrekken, dan gebruiken we een handzaag. Onder de laagste tak afzagen.
De heide is een belangrijk leefgebied voor reptielen, zoals hazelworm, zandhagedis en adder. Zij warmen zich graag op in de zon. De dennenbomen leggen we op een hoop, daar gaat de hazelworm en hagedis graag onder, zo'n hoop wordt warm.

Met de zaag pakken we grotere bomen aan. Daarmee zorgen we dat de heide geen bos wordt. Nog een stukje zand, zand maken, dat vinden solitaire bijen heerlijk. Zo behouden we niet alleen de prachtige heide, maar ook de véle soorten die in het open heidegebied hun thuis hebben. Help jij mee?

Materialen zijn aanwezig. Breng eventueel werkhandschoenen mee.

VNMH afd Jeugd en Scouting Hilvarenbeek organiseren voor scouting een eigen programma. Naast werken in de natuur, natuurbeleving en educatie, zal er ook aandacht zijn aan spelen in de natuur.

Meedoen!! Aanmelden kan via de landelijke site. Ga naar www.natuurwerkdag.nl en zoek de locatie op.

 

Parkeren van auto’s is moeilijk, kom met de fiets. Ingang naar terrein Roovertsedijk, nabij Rooverts ven.

Natuurwerkdag 2-11-19 locatie