Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Leden van het B-team steken de handen uit de mouwen Leden van het B-team steken de handen uit de mouwen
Het Biodiversiteitsteam – kortweg B-team – is een onafhankelijke platform dat al tien jaar lang gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseert op het gebied van natuur en milieu. Ook steken de leden geregeld de handen uit de mouwen.

Jubileum

Op 21 februari vierde het B-team (biodiversiteits-team) samen met belangstellenden zijn 10-jarig bestaan in De Flierefluiter. Met een interessante lezingen werd geïllustreerd wat dit adviesplatform zoal doet voor gemeente en andere organisaties om biodiversiteit te bevorderen. Zo werd een film vertoond van teamlid Roel Diepstraten, cameraman bij het televisieprogramma Vroege Vogels, die wandelend door de natuur samen met Mieke Hendrikx liet zien hoe je biodiversiteit, of het op de tocht staan daarvan, kunt herkennen.

Eyeopener

Veel eyeopeners bracht ook de presentatie van boomdeskundige en teamlid Pieter Kies, die tekst en uitleg gaf bij onderwerpen als snoeien, verwijderen en herplanten van bomen in onze gemeente en daarbuiten. Waar bomen zijn aangeplant van verkeerde soort of op een ongelukkige plaats, waar ze problemen opleveren en hoe dat wordt opgelost. En ook hoe snoeien vroeger plaatsvond en hoe dat nu gebeurt. Tegenwoordig gaat dat massaal en supersnel, wat kosten scheelt, maar ook nadelen heeft.
Het B-team heeft in de achterliggende jaren veel bereikt. Het belang van biodiversiteit voor mens en natuur is stevig op de kaart gezet, maar er ligt nog veel werk in het verschiet.

 

Zie ook Facebook