Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Ouders begeleiden kinderen tijdens hun ontdekkingsreis door de natuur.Ouders begeleiden kinderen tijdens hun ontdekkingsreis door de natuur.
Ouders kunnen hun kinderen liefde voor de natuur bijbrengen. De VNMH biedt belangstellende (groot)ouders een cursus aan waarin ze leren hoe kinderen kunnen begeleiden.

Als kinderen tijdens hun schoolperiode interesse meekrijgen over de alledaagse dingen in de natuur en in het milieu leren ze spelenderwijs op de juiste manier omgaan met hun omgeving. Bent u een doener en enthousiast, dan is het begeleiden van uw(klein) kind of een groep kinderen in de natuur vast iets voor u. 

U hoeft echt niet alle zeldzame vogeltjes, plantjes, insecten en paddenstoelen te kennen. U hoeft geen dr. Freek Vonk te zijn.

Enige basiskennis over natuur en milieu is voor de toekomst van onze kinderen noodzakelijk, want de natuur staat sterk onder druk. Het aantal insecten slinkt, ze vormen het voedsel voor vogels, dus hun aanwezigheid staat dan ook onder druk. Zo kunnen we nog even doorgaan met somber zijn. Maar dat doen we niet. Gelukkig zijn hier in de directe omgeving ook mooie dingen te zien. Dat moeten wij de leerlingen van de 21e eeuw laten zien. Met de nu opgedane kennis en verdere verrijking kunnen ze als volwassenen bekwaam meedenken en meewerken aan een leefbare wereld.

Natuurhelper (gids)

De Vereniging voor Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) biedt (groot)ouders en verzorgers een korte, praktische Natuurouder cursus aan. Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) geeft ondersteuning in de vorm van een praktisch Natuurouder cursusboek. Deze cursus is op vier donderdagavonden en vier zaterdagen. Op de laatste dag krijgen de cursisten een diploma.

Natuuroudercursus cursusavond

Donderdagavond 18 mei, 23 mei 6 juni en 13 juni cursusavond in bs Willibrordus, Molenstraat 8 te Diessen, van 19.30 tot 22.00 uur. De cursusavonden IVN cursusboek worden verzorgd door Rosaliek Vriens.

 

Natuuroudercursus praktijk natuur

Zaterdag 18 mei. Veldwerk vanaf Hoekje 22 te Diessen. Van 09.00 tot 12.00 uur;

Zaterdag 25 mei. Veldwerk vanaf Groot Loo 22 te Hilvarenbeek. Van 09.00 tot 12.00 uur;

Zaterdag 22 juni. Veldwerk vanaf Stalpaertsweg 1 te Haghorst. Van 09.00 tot 12.00 uur; aansluitend feestelijke afsluiting in Café restaurant d’n Horst te Haghorst. Vrienden en kennissen zijn welkom.


Natuuroudercursus praktijk met kinderen

Zaterdag 15 juni. Meedoen aan Slootjesdag. Bosgebied ’t Turkaa, Turkaaweg Diessen. Van 09.00 tot 15.00 uur; Na afloop kan worden deelgenomen aan afsluitende borrel. Voorbereiding op vrijdag 14 juni 19.00 uur, VNMH Jeugdhonk, Moleneind 6, Baarschot.

 

Meld je aan op