Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Op woensdag 20 maart organiseert de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek een lezing over permacultuur. De lezing wordt verzorgd door Martijn Ballemans. Hij is eigenaar van het bedrijf Puur Permacultuur. Na 10 jaar onderwijservaring en een aantal jaren reizen besloot Martijn zijn eigen trainingsbedrijf in permacultuur te beginnen. Hij heeft zich ontwikkeld tot inspirator en transitiedenker.

Hij zal uitleggen dat permacultuur niet alleen een vorm van tuinieren is, maar ook een ontwerpmethode waarmee wij onze leefomgeving duurzaam vorm kunnen geven. De bijeenkomsten in Elckerlyc met Jan Rotmans en recent met energiecommissaris Ruud Koornstra hebben duidelijk gemaakt dat we voor een grote verandering (transitie) staan. We zien steeds helderder dat we op een andere manier naar onze omgeving en ons leven moeten kijken. De grondstoffen blijken niet onuitputtelijk te zijn. De wereldbevolking blijft flink groeien. De generaties na ons hebben ook recht op een waardevolle aarde.

Wij zullen nieuwe systemen moeten opzetten, die gericht zijn op lokale veerkracht, denken in kringlopen en meebewegen met de natuur om een samenleving te scheppen die kantelt naar een nieuwe toekomst.

Permacultuur helpt om vorm te geven aan deze kanteling door middel van de gebruikte ontwerpprincipes, de ethiek en de eenvoudige toepassingen.
Ons denken en handelen moeten een omslag maken. Martijn Ballemans zal met zijn lezing hieraan zeker een bijdrage leveren.

Datum:  woensdag 20 maart om 20.00 uur.
Locatie: De Flierefluiter, Groot Loo 8, 5081 BL Hilvarenbeek
Aanmelden is niet nodig.
Deelname is voor leden gratis, een vrijwillige bijdrage van niet-leden is welkom.

Meer info: Harrie Loonen, 06-49420557 of mail.