Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Wilde Bloemen Wilde Bloemen
Bent u geïnteresseerd in wilde planten en wilt u deze eenvoudig op naam brengen? Dan is deze plantencursus van IVN Oisterwijk iets voor u.

Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het veld, in het park, in de berm te ontdekken hoe ze heten. Kennis van de naam van een plant kan namelijk het begin zijn van nieuwe ontdekkingen.

Hij hoort bij díe plantenfamilie, waarom groeit hij hier en niet daar, . . . Kortom, wilde planten zijn vaak meer dan lastig onkruid. En wat betreft het determineren: samen kom je verder. 

Op 17 april a.s. start IVN Oisterwijk met een nieuwe plantencursus. Tijdens de 5 theorieavonden en 5 excursies maakt u op een eenvoudige en leuke manier kennis met het determineren van wilde planten.
Iedere cursusavond bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Tijdens de bijbehorende excursie wordt extra op de behandelde plantenfamilies gelet.

Geen kenner

Om aan de cursus deel te nemen is geen uitgebreide kennis van planten nodig. Iedereen die geïnteresseerd is in wilde planten is welkom. Zowel de beginnende als de al wat gevorderde plantenliefhebber zal tijdens de cursus aan zijn/haar trekken komen.

De cursus wordt gegeven door Rob Vereijken. Hij heeft een grote kennis van de planten in Midden-Brabant. Door het aanreiken van vele tips voor het herkennen van de planten, wordt het voor iedereen gemakkelijker om wegwijs te worden in de rijke wilde plantenwereld om ons heen.

Aanmelden kan tot 30 maart 2019 door het invullen van het aanmeldformulier op de website van IVN Oisterwijk - Plantencursus.

Voor meer informatie, de data, tijden en het cursusbedrag, zie www.ivnoisterwijk.nl