Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Recent is de najaarseditie verschenen van de nieuwe Egelsporen, het ledenblad van de VNMH. Er is weer een variatie aan artikelen te vinden in deze uitgave. Op de voorpagina staat prominent Dré Rennen afgebeeld, die binnen de VNMH op tal van terreinen actief is en was.

De aanleiding om hem te interviewen is de onthulling van een zitbank in de Veldhoven die zijn naam draagt. Die eer heeft hij te danken aan zijn jarenlange inzet om samen met anderen een fijnmazig netwerk van wandelpaden te ontwikkelen op het grondgebied van Hilvarenbeek. Dat idee bleek een slimme zet, het was een effectieve manier om te voorkomen dat vaak eeuwenoude zandpaden verdwenen. In het interview met Egelsporen gaat Dré in op de voorgeschiedenis van het zandpadenproject. Bovendien vertelt hij hoe het idee zich vervolgens verspreidde over grote delen van Nederland en Vlaanderen.

In de nieuwe Egelsporen verder o.a. een beschouwing van boswachter Paul Meulemans over de droogte, Peer Busink over de rol van ecologen en Maarten Mandos over de gevolgen van de klimaatverandering op de Klimopbij.

 

Wilt u een exemplaar van Egelsporen? Stuur een mail naar

 

Een aantal Egelsporen