Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

VNMH Natuurprijs 2017 voor Pieter Denissen, Kim van Korven en Martin van Mol.VNMH Natuurprijs 2017 voor Pieter Denissen, Kim van Korven en Martin van Mol.
Tijdens de algemene ledenvergadering van de VNMH zijn Kim van Korven, Pieter Denissen en Martin van Mol onderscheiden met de VNMH Natuurprijs 2017.

De oorkonde vermeldt hun verdiensten: 

"‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is een bekend gezegde dat ook opgaat voor natuurbehoud. Want als latere generaties niet de fakkel overnemen om de natuur te beschermen dan ziet de toekomst er somber uit. Dus men kan niet vroeg genoeg beginnen om de kinderen enthousiast te maken voor al het moois dat de natuur te bieden heeft. Pieter Denissen, Kim van Korven en Martin van Mol hebben dat goed gezien. In het afgelopen jaar hebben zij een volwaardig programma van activiteiten opgezet waarbij kinderen er letterlijk op uittrekken om te beleven wat er zo boeiend is aan de flora en fauna in hun eigen omgeving. Een bijzondere prestatie in een tijd dat veel kinderen uren achter hun computer doorbrengen.

Het geheim van het succes is even simpel als doeltreffend. Pieter, Kim en Martin weten hun onvoorwaardelijke liefde voor de natuur, hun kennis en hun passie voor al wat groeit en bloeit over te brengen op de plaatselijke jeugd. Hun inzet is erop gericht om kinderen bewust te maken van de betekenis van de natuur voor onze samenleving. In dit verband is het van belang dat dat ze erin geslaagd zijn om ook de basisscholen en de ouders bij hun initiatief te betrekken.

Het bestuur van de VNMH kent met volle overtuiging de Natuurprijs 2017 toe aan Pieter Denissen, Kim van Korven en Martin van Mol."