VNMH logo

Op zondag 11 maart is er in Theater De Enck in Oirschot een symposium over het thema milieu, gezondheid en landbouw. De titel is ‘Zo erg zal ’t toch niet zijn?’ De organisatie zegt geïnspireerd te zijn door een vergelijkbaar symposium afgelopen najaar in het kader van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. in Elckerlyc.

Die avond trok toen zo’n tweehonderd belangstellenden, onder wie een aantal boeren. Hoofdspreker was Jos van de Sande, voormalig GGD-arts die sinds het uitbreken van de Q-koorts waarschuwt voor de gezondheidsgevolgen van de intensieve veehouderij.

Het initiatief gaat uit van Gezondheid Milieu Oirschot. De organisatie stelt dat er ook in de gemeente Oirschot onrust onder de bevolking is over ontwikkelingen in de intensieve veehouderij.
Jos van de sande is ook te gast in Oirschot. Verder spreken Vanessa Mommers (Brabants Milieufederatie) en Ricky de Veth (Landcoöperatie De Kleine Beerze). Aanvang 14.30 uur, toegang gratis maar een donatie wordt op prijs gesteld.